免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
搶咗個攤口先.

搶咗個攤口先.
無神論狂徒 發表於 2017-3-28 16:26

幫你辦理左自動轉賬喇~~~~

仲有 D 字好似好淺色
我以為自己眼花花
對比一下 KK friend 度就好明顯
有冇計調較 sharp  D ? ...
飛毛腿 發表於 2017-3-27 23:55

死老飛咁得閒做乜仲唔狂貼同我質滿兩版佢先.....

回復  anakin

海納百川,有容乃大,痴瘋容不得異見,何來民主,與獨裁者無異,枉其以泛民自居。林鄭用人 ...
kinhungw 發表於 2017-3-28 12:26

試下回覆

海納百川,有容乃大,痴瘋容不得異見,何來民主,與獨裁者無異,枉其以泛民自居。林鄭用人惟才,對反我者曉以大義,只要存心為香港辦事,總可以求同存異,泛民中有廣濶胸襟者恐亦會被打壓,湯大狀之下場乃活生生例子。
kinhungw 發表於 2017-3-28 12:26

黃痴瘋呢條人猿只係老味監硬吹谷出嚟
做一個樣板俾班廢青睇
唔係奉老味嘅聖旨,班含家慘犯民狗點會睇得起一條咁嘅冇學識冇資歷廢柴

我覺得林鄭呢種心態只不過好似馬英九咁,扮君子
馬英九想消除黨同伐異嘅風氣,以為一心做全民總統 ~ 即係不分藍綠
後來證明馬英九只不過一廂情願,吃力不討好,豬八戒照鏡, 裏外不是人
政黨政治本來就係黨同伐異
老味選總統,共和黨上台,就將政治委任官員全部換成自己友
民主黨上台,一樣係咁換人
陰國佬係內閣制,執政黨上台一樣全部換自己友
講得好聽嘅,大家一個政黨,執政理念相同
其實係輪流坐莊,今鋪我做莊
在野嘅時候,人哋一樣不離不棄咁苦幹,博下一鋪贏到上台執政
哦,贏咗之後你反而要關照外人 ?
唔關照自己友,人哋做乜要加入你個黨/你個陣營 ?

林太參選可能係中央呼召,又或基於政治倫理,初時不想與梁振英競爭,真至梁振英放棄參選才表態。佢參選初時已露口風,話不想出現參選人不獲中央任命的憲政危機。綜觀林太參選全程遭偽民主人士攻擊,可見香港政治生態險惡,所謂民主真是荒天下之大謬。
kinhungw 發表於 2017-3-28 08:40

中央跟林鄭一定有渠道預先溝通
話唔定搭路人就係 CY
林鄭唔見得有幾出色 ~ 鄉港有條卵出色嘅政治人物咩
但估計政治上比較可靠

咩係政治上可靠 ?
嗱, 鬍鬚曾嘅履歷 ( 我少睇鄉港無聊政治新聞, 唔知點解 D 人叫佢薯片)
做過肥彭嘅秘書, 肥彭係咩料就唔駛多講啦
幾年前, 唔記得清係咪佔中果段時間
條鬍鬚佬對住記者講嘢
話佢由外國出差後返到鄉港,感到鄉港有一種獨特嘅味道之類 ( 具體字眼唔記得清楚嘞 )
呢個係鄉港獨有嘅本土味道
丟,咪係拐彎抹角咁話鄉港同大陸唔同
我當時就諗 : 嘩,你滷味一個高官,竟然暗示港毒理念
最能搞笑係佢一個財政主管官員
搞個政策旅客攜帶免稅煙入境,只限 19 枝 !
一包煙要拆開抽起一枝,驚死旅客攞包免稅煙入嚟賣 ?
地球上有邊個國家地區咁白痴嘅 ?
芝微麻利到好似街市賣紅豆綠豆鹹魚乾貨嘅阿婆咁
咁嘅狗 high 心胸點做到大事 ?點有眼光睇全局 ?

所以,後來聽到報導話佢要參選
我就冷笑 : 你真係當老共係白痴 ? 定係你以為背後個契爺係天下無敵,老共唔敢逆佢意 ?

至於鄉港政治生態,係一劈屎,唔係咩險惡
冇國防,冇外交,冇自己軍隊
一個特首只不過相等於大陸也好,英美也好,一個市長級數
玩政治果班含家慘只係一堆堆狗屎
個個死剩把口,怕痕又怕痛
大部份政狗都係業餘嘅,又冇咩實實在在嘅政治勢力
將政治當正職嘅好似長毛之流,九一條七一條
一味靠爛撻撻,厚係面皮做下騷呃飯食
你話呢種一劈屎嘅政治生態,有乜險惡可言 ?

死老飛咁得閒做乜仲唔狂貼同我質滿兩版佢先.....
練肉 發表於 2017-3-28 22:20

你食錯藥呀 ?
我昨日先註冊,今日就填滿兩版 ?  {:3_42:}

搬张凳仔过来先

回復 18# :masuk

隨便坐. {:2_31:}
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

遲左D!趕得切睇飛哥時評