免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

上等人

港產含蝦燦同埋毒貧果之流嘅狗傳霉,一向冷嘲熱諷大陸人係強國人
而最近,大陸人俾咗一個雅號俾港燦,曰 :上等人
幾好聽吖,上等人喎  

點解有個咁嘅稱呼 ?
因為前幾個星期,大陸有 D 傳霉轉載一篇毒果報寫嘅狗屎文
當然係含蝦燦寫嘅,我記得呢條廢柴一向都係毒貧果嘅寫手
以前都見過有兄弟轉貼佢寫過嘅狗屎文
一如以往,通篇文語無倫次,反映呢條臭貨 ( 睇佢個狗名我估佢係女嘅多 )智商低卻自以為有見識有思想
呢 D 係含蝦燦嘅普遍特徵
先睇下佢吠乜 :

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

井底蛙即係井底蛙
自己冇見識,無知,仲理直氣壯咁騷自己無知

睇下佢呢段吠乜 :

攞住部手機去日本
真係唔駛帶現金都可以用支付寶購物
條八婆可能好耐未去過日本,或者去日本都係來來去去蒲果幾度地方

去法國買紅酒 ?
去意大利買手袋 ?
有咩問題 ? 一樣可以用支付寶
歐洲有十幾個國家都接受支付寶 :

去德國買部 賓士返嚟都得
~ 當然要你戶口夠錢先

世界金融嘅老大,老味
你要打入佢嘅支付市場唔係話咁易
不過,豪氣又數量巨大嘅大陸遊客係支付寶最大嘅籌碼
商家佬做生意, 點樣要顧客俾錢俾得順手係最大考慮
顧客俾錢俾得方便, 就買嘢都買得多 D
今年,馬雲傾掂老味嘅地頭蛇 First Data ,合作搞 mobile 支付
所以馬雲嘅支付寶就落腳老味地頭
唔只支付寶, 微信支付都落腳老味度

所以,條八婆質疑話 「你可以去美國食碗越南牛河用支付寶咩 ?」
挑,就係可以
只不過,有錢去老味度旅遊嘅大陸人多數冇乜興趣去食越南牛河
晌大陸佬心目中,越南嘢都入得口嘅咩 ?
要慳,不如索性食即食麵算嘞

美國機場租車,用支付寶租車,免按金 :

哈, 想不到 飛兄 會這樣去狂插呢件所謂"高等淫" 。 來來來,

看看會否就是呢件:

圖片來自:https://karenau.com/2011/09/20/%E3%80%8C%E9%9D%9A%E5%A5%B3%E6%A9%AB%E8%A1%8C%E3%80%8D%E4%B9%8B%E4%B8%80%E7%AA%A9%E8%9C%82%EF%BC%8C%E7%9B%B2%E9%8D%BE%E9%8D%BE/

一件普普通通嘅貨色咁喇, 雖不至於平平無奇卻就是沒有太"突出"之處囉
大將軍 在此。

回復 6# das_reich

老鼠跌到天平时,也是自称自重、自叹自美呀!

我以為飛哥仔八卦耆英“梁舜燕”
H| 真D
原來講龜兔賽跑的中華長命龜
后發先至 黎緊 5G 將會領導世界
跑得好

回復  das_reich
老鼠跌到天平时,也是自称自重、自叹自美呀!
:masuk 發表於 17-12-2017 09:39

Brother Masuk:絕對是 。 正所謂冤豬頭都有盲鼻菩薩 , 又可能

是自己一向都自以為眼角高 。 不過, 自己亦週不時唔理好醜、但求就手,

唔理老嫩、衹要自願
大將軍 在此。

回復 9# das_reich

睇見佢副尊容
我真係提唔起興趣理會佢突唔突出