免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
https://youtu.be/x-iBgUw_8jM

呢個測試用既眼罩應該近似個位小姐用既型號,鋼珠的確係打唔穿,但豆袋彈個著力面大咁多又可以打得穿?

https://www.facebook.com/now.comNews/videos/2312171988890627/

時間係 19:24:24

有無布袋彈 我唔識睇了

呢個測試用既眼罩應該近似個位小姐用既型號,鋼珠的確係打唔穿,但豆袋彈個著力面大咁多又可以打得穿? ...
anakin 發表於 2019-8-13 11:14

咁其實 布袋彈  個原理係咪  袋內有小圓彈  
應是破袋 彈出來  
但相片 又睇唔到 有破袋 ???

咁其實 布袋彈  個原理係咪  袋內有小圓彈  
應是破袋 彈出來  
但相片 又睇唔到 有破袋 ??? ...
番攤士碌架 發表於 2019-8-13 12:05

假如係會破袋而出,塊面中鎗既位應該會爛晒。

假如係會破袋而出,塊面中鎗既位應該會爛晒。
anakin 發表於 2019-8-13 12:25

這個是之前中槍的
估計最少都咁樣

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

八國聯軍侵華Ver1.0 2019

有一個 comment 好抵死又傳神

貴婦狗
飛毛腿 發表於 2019-8-12 14:16

真係成個狗樣

爛果有片話係中左豆袋彈,不過奇就奇在如果真係中豆袋彈,咁好機會煮死警察既機會竟然唔報警… ...
anakin 發表於 2019-8-13 10:33 AM

又唔係警察無厘頭未經警告,就亂向街上行人發射乜彈物彈
現場係暴亂場合,正經良民圍觀睇熱鬧係自己攞嚟賤
警察執行防暴任務,條女係衝擊警察嘅暴徒
受防暴武器擊傷係咎由自取
呢頭衝擊警察,果頭瀨嘢就報警
係鄉港呢 D 咁畸形社會先有嘅現象
鄉港班狗蟹喪屍怕痕又怕痛,又要威又怕俾人揼

真係法治社會的話,點煮得死警察
只不過鄉港係假髮黨人治充法治嘅社會就好難講
睇下老味警察果種真正暴力執法:

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

https://www.facebook.com/567628880005099/posts/1954909427943697/

那位少女面部中槍前,我跟她距離非常近。

位置是彌敦道與柯士甸道交界附近的巴士站旁,當時全是救護員和穿鮮黃色衫的人,反映他們並非示威者,而且相距警署門外衝突的主要地點很遠。基本上所有示威者都在彌敦道往南方向,很遠很遠的位置。

少女中槍前約5分鐘,我親眼看見並聽得到有白色的投射物,在我臉旁飛過。那不是催淚彈罐,因為它發出了一下「嗖」(swish) 的聲音,而且擊中店舖時是無聲的。我當時的衣服明顯是黃色和橙色。我回過頭來,面向警署的後方,隱若看到個漆黑的露台,上面大概站了3人。我想,平常夜晚應該沒有人會察覺這露台的存在。
我毫無懷疑地相信,他們當時想射我的頭,只是射失了,因為我身邊幾米範圍內一個人也沒有,也肯定沒有任何黑衣示威者。我在牆後蹲下,躲在一棵大榕樹後面。
大約5分鐘後,少女在距離我15米的位置中槍。我毫無懸念的相信,無論是誰開槍,他們肯定看到自己開槍的目標,很明顯就是救護員或傳媒。

呢個鬼佬話佢有相同經歷,不過我就覺得似(連登文宣)懸疑小說多d…
爆眼小姐呢單野,又有胞妹又有阿哥,而家加埋呢個鬼佬,個個講但係就唔報警,我都覺得只係制造話題,誤導市民。

回復 79# anakin

驗傷 最實際  
其他人講  都是廢話