免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
如果佢哋雞飛狗走仆到咁著草,就係收到老味嘅料

做大龍鳳?    大開剎界?size=2]vincenttom 發表於 2019-11-16 12:09 AM

我昨晚趕住打完篇狗噏癈文後瞓覺,冇詳細講
我其實想講如果要中央出手,大家猜測中央會點出手
港燦腦海內有深刻嘅 64 烙印
認為中央出手就係 64 翻版
機關槍突突突亂掃,坦克車隆隆隆咁駛出彌敦道
所以如果老味索到料話中央可能插手
班港毒犯民狗就會聯想起六四,仲唔雞飛狗走?
唔通企定定替班喪屍廢青擋子彈? 岸狗狗坐晌屋企等解放軍大搜捕呀?

但此一時,彼一時
一來當年北京冇乜防暴裝備,部隊甚至冇催淚彈
出動部隊清場,除咗真槍實彈就冇其他裝備可用
二來北京係首都,係老共政權嘅大腦所在地,連北京都失陷俾暴亂癱瘓
咁就全國都會大亂,甚至好似滿清倒台後果種分裂局面
所以唔果斷鎮壓,暴亂漫延全國先再收拾殘局就為時已晚
後來有推測當時紫陽真人一派想借班學生丶工人嘅民意搞軟性政變奪權
所以後期紫陽真人帶埋溫寶寶去廣場,對班學生講我來晚了
似乎呢一個場景出現後,老鄧就下定決心要清場
今時今日老共有啲錢,裝備好得多,自然手段亦多啲選擇
除非係恐怖襲擊,唔駛下下出動坦克等軍隊嘞

而鄉港地處一隅,對全國局勢全無影響力
一直以來港燦仇視大陸,公開羞辱大陸人,當街打罵大陸遊客,全國對鄉港有好感嘅人寥寥可數
鄉港大亂,大陸人當睇鬧劇, 老共冇民意壓力要去做醜人替港燦打掃蘇州屎
最重要一點, 特衰政府冇要求中央出手呀
中央無厘頭自告奮勇出嚟吊民伐罪,民意呢? 港燦有百萬上街要求中央出手咩?
家下搞到中環金融商業中心
班白領食飯時候仆落街去支持,見到班喪屍仲拍手鼓勵
中環咁多律師行丶會計師行,佢哋嘅公會都冇譴責喪屍搗亂中環
好多人都話有少少唔方便,但理解班廢青,佢哋唔會割席
點睇都似乎支持暴亂先係主流民意
雖然我哋谷到袋都爆,奈何我哋係少數人,形成唔到大聲勢
大家繼續忍啦

大家繼續忍啦
睇到呢句   感覺萬千呀  警察可否用鳥槍(雷嗚燈870 散彈槍)或 木彈(Wood Baton Rounds),因為非常有校對付暴徙   今次5個幾月沒有見過警察用過,可解

打到搯搯聲殺人放火無政府狀態
林鄭班A字膞膠官是忙開會討論,譴責,勸助,繼續文青
躲在床底,不出就吳出
班三高有為青年玩腃左就走啦
班差人就做替死鬼
阿伯就天天捧著有气春代被困在家中

大家繼續忍啦
睇到呢句   感覺萬千呀  警察可否用 ...
vincenttom 發表於 2019-11-16 10:15 AM

youtube 上面有個冼師傅都講啦
以前用嘅散彈槍同埋木彈早就棄用啦
煲呔曾個細佬做一哥時將警隊變成大廈實 Q 咁
假髮佬就大細超咁針對警隊
班陰國佬奴才處心積慮咁要剝執政者手中嘅暴力機器嘅虎牙
陀住枝槍都唔敢用,畀人打到血流披面都唔敢開槍
就係怕冇咗份工仲可能踎監
總之鄉港主流就一堆堆含洋能嘅半白痴
大多數人享受咗咁耐生活水平遠高於生產力,直白 D講就係德不配位
最現實嘅例子就係中大校長條狗公,年薪五六百萬
又唔係咩大師級學者, 管理水平未必比得上一間大家樂店長
順風順水果時外人睇唔到佢原来咁能狗,逆境時就現晒形
鄉港以後就會回歸正常,你係三流城市就過三流生活水平,冇乜好怨

回復 273# 維圓阿伯

今日真係出動解放軍清場喇
不過係搬磚頭掃垃圾
解放軍出現可以解讀為某 D 信號
可能係試下水,睇下普通市民有咩反應
反應唔錯就可以多 D 出嚟幫手做呢樣果樣
可能要提醒下班濕鳩勇武,鄉港有解放軍駐守㗎,佢哋隨時可以出嚟
睇下邊個真係勇嘞

鄉港班濕九真係好能乞人憎
以為人哋軍佬係老粗一個,會畀佢哋問到口啞啞
唔知自己 D 低智商小學雞水平,就出嚟獻世

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復  維圓阿伯

今日真係出動解放軍清場喇
不過係搬磚頭掃垃圾
解放軍出現可以解讀為某 D 信號
可能係試 ...
飛毛腿 發表於 16-11-2019 22:01

飛兄 以上的觀點, 與自己的有些不謀而合。  牠們可能會說, 那些市民全部

都是受薪臨時演員。 令人欣慰的是, 市民對解放軍的出現並沒有反感的表現而那

些 巾賊就不敢出來去挑戰解放軍雖然他們當時全無防暴裝備與武器。
大將軍 在此。

〔中央社〕針對解放軍駐港部隊下午「自發」步出軍營清除路障,香港泛民主派立法會議員晚間發表聯合聲明,直指此舉違法,企圖逐漸合理化解放軍在港行動,達到「溫水煮蛙」的效果。

解放軍出營执垃圾,又唔係首次。
台风「山竹」過後,解放军曾出營执垃圾。
當時都未見班「燜煮」派議员起哄。
呢次竟然煞有其事聯名發聲明,
唔通佢啲叠埋心水與黑衣暴徒共存亡?

大家對答  好有娛樂性   個個寫得好過newspaper

大家對答  好有娛樂性   個個寫得好過newspaper
vincenttom 發表於 2019-11-17 00:00

呢到無黑妓

班朴街玩到咁盡
淋靜一定要同李家坡學野
反政苦社福我俾条毛你
大壳撥款有拖冇欠
中大賊竇東鉄出口永久封閉
港大賊竇地鉄出口永久封閉
等班死朴街日日行餐死番學
斷練身體
不過我諗成班二五仔膠官不會做