免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

美國謀害中國陷入圈套的十個步驟

https://www.youtube.com/watch?v=zo8Tf5QZL_U

https://www.youtube.com/watch?v=KnnR_21Pbzc

https://www.youtube.com/watch?v=5qlZWSVDOME

2014不成功  2019 看來....... 不敢想像了

其實佢講嘅唔係咩秘密策略
六十幾年前,老味嘅國務卿杜勒斯 ( John Foster Dulles)提出嘅「和平演變 」
佢嘅策略係為咗對付冷戰年代嘅共產陣營
和平嘅意思係老味唔駛出動坦克大炮,唔駛要老味軍隊流血
要流血,甚至內戰,都係被和平演變嘅對象,話之佢哋死幾多人都唔會令老味肉痛

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

冷戰年代,西方陣營嘅賣點係自由
所以統稱為西方自由世界
諷刺嘅係共產陣營賣點係民主
當時民主一詞唔係西方陣營下定義嘅
另外,西方另一賣點係自己發達嘅高水平物質生活
就好似殖民地年代嘅香港,蔣家王朝嘅呆灣,朴正熙執政嘅韓國,李家坡等
民主條卵咩,好意思話自己係民主社會咩?
最多話自己物質生活水平比共產國家高
但其實70年代嘅朝鮮,生活水平就比韓國高
蘇聯瞓低之後,共產陣營瓦解
老味就將民主呢個招牌據為己有,重新下一個自己定嘅標準
仲吹噓為普世價值  
普佢阿嬤

經過幾十年來嘅實踐
老味對和平演變嘅操作已經好純熟
一個社會總有對現狀不滿嘅人
亦總有唔少人嚮往高物質水平生活
亦有國家嘅民族丶宗教問題複雜
強勢政府執政時,就將呢 D民族丶宗教矛盾壓住
政府弱勢時,矛盾就好易被挑起
老味就挑撥對象國家嘅群體撕裂,老味煽風點火,培植反對派
如果當地執政政府要強硬對付搞事嘅人
老味就利用自己經濟實力強嘅優勢,施加壓力,制裁當地政府
當地被制裁後,經濟下滑,生活艱難,反對派就更容易挑動群眾反對政府

其實 89年 64之前,老味已經晌緬甸彩排過
昂山素姬就係咁上位成為民主女神
而六四呢,當時老共一班老革命,有邊個唔係由死人堆爬出嚟?
咩刀山劍海場面未見過?
當機立斷鎮壓落去,如果唔係,老中早就變成今日嘅敘利亞

日日開片。好無聊。周圍貼紙污煙瘴氣。明日大罷工。似乎係為暴動派一份成績表。明日睇吓羆工情況就知咩環境。。我估唔會多人支持。

影響一定有啲,但唔會係大羆工

回復 4# 無神論狂徒

這取決於暴徒有沒有阻礙交通運輸,如果牠們將地鐵或者阻塞主要交通路缐、那麼想返工市民都無法上班, 到時牠們會說罷工成功

回復 6# public

有 D 份糧係月薪嘅人
會好渴望佢哋阻塞主要交通幹道或者堵塞地鐵
就好似掛八號風球或黑色暴雨咁,無厘頭有假放
肉痛嘅只係冇工開都要出糧俾人嘅老細階級

日日開片。好無聊。周圍貼紙污煙瘴氣。明日大罷工。似乎係為暴動派一份成績表。明日睇吓羆工情況就知咩環境 ...
無神論狂徒 發表於 2019-8-4 10:35 AM

成績表已經有啦,肥西黎自以為成績優異
呢幾個星期,暴亂無日無之,遍地開花
佔中時期只係堵塞金鐘同旺角
家下港島、九龍、新界四處都去搗亂
圍差館,砸爛警車都冇人敢追究
警方拉來拉去都得果幾十人
犯法變成冇皇管,犯法成本接近零
難怪肥西黎對佢老味主子嘅欽差大臣話:“Welcome to HK and well done with the situation!”
只係同老味期望差好遠求
老味想要嘅係解放軍出動鎮壓,有炮灰被槍彈射殺

成績表已經有啦,肥西黎自以為成績優異
呢幾個星期,暴亂無日無之,遍地開花
佔中時期只係堵塞金鐘同 ...
飛毛腿 發表於 2019-8-4 23:42

其實 老解換速龍裝 (最少有過萬 後備力量)
各區巡邏  有人攪野 馬上揮棍 猛打
我發現 警察怕 有手尾 先唔敢做
黑衣 唔係 唔怕拉
只係 警察 根本 唔敢做

老味,耶稣佬,漢奸二五仔日思夜念的
腥港攪攪震最佳結果
屎一二千人最好是大壳生
好....恐佈.......好.....殘忍呀
慘過梁天來苦過金葉菊呀呀呀呀
翻版六四2.O??????????????////
全世界,全宇宙齊高唱經濟封鎖制裁中國
共黨,左派無人性呀呀呀呀