免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
Brother Anakin : 牠們這趟顯得較為乏力, 可能是銀彈不足 。
das_reich 發表於 2019-6-10 03:08

銀彈還不是係印出黎,那有不夠之理?
只係要亂既話,又洗得幾多錢?

發動金融戰呀

https://youtu.be/zsCDMA_cSOg

完全唔明條友噏乜!100美元兌780港元,跟住無厘頭去到7千幾借貸?
又鬼祟露手唔露樣,講嘢一舊舊,仲要加粗口,讀熟篇稿先拍片啦!

完全唔明條友噏乜!100美元兌780港元,跟住無厘頭去到7千幾借貸?
又鬼祟露手唔露樣,講嘢一舊舊,仲要加粗 ...
ali 發表於 2019-6-11 02:11

1 click 就youtube俾錢佢

佢想講香港係同美金聯繫匯率,美金本位制,一百元勭金先入金管局,金管局受權銀行發行港幣七百八十元元,因為美元對港幣大約七個八。
而下一步係銀行嘅Money Create,銀行手存戶一百元,唔洗存足一百元不動,根據法例係只須保存某個百份比以應付客戶取款,而其他可以以其他方式錢搵錢,例如借出去,而呢啲借出去嘅錢入咗其他人手中,又會存回銀行體系中,銀行又把這些重回銀行體系嘅錢,再借出,于是一百元在銀行體系中轉出一千元(例如)。
。如果有一百美元被抽走,其連鎖出現嘅money create效果消失,一百元港幣衍生出一千元,抽走一百元,九百元是沒有了一百元本體支撐了。
佢講得係好差。係要對經濟學有認識才可以明白。

班港毒含家慘食咗春藥咁
以為林鄭會好似老董年代想通過 23條立法
或者梁震嬰條軟皮蛇想推出國民教育
俾班躝癱發爛渣,甚至一條黃痴瘋同班廢青做吓騷,咁就可以令特首縮沙
不過,林鄭骨頭硬得出奇,硬過好多鄉港廢柴麻甩佬
要佢屈服睇怕好難

老中家陣同老味撐到行
老味想咬老中既無處埋手,自己嘅實力又今非昔比
唯有努力替班港毒含家慘打氣
但用口水支持有條卵用咩
一係偷運兩貨櫃軍火過嚟,等班含家慘武裝暴亂
床破手下班黐線佬冇咩嘢做唔出
咬唔入老中,搞到你鄉港爆屎渠咁,等老共頭都大埋都好

港毒含蝦燦,係你哋為契爺賣命嘅時候嘞
上呀 !

...港毒含蝦燦,係你哋為契爺賣命嘅時候嘞
上呀 !
飛毛腿 發表於 12-6-2019 17:49

叫牠們去上女就話都無咁易, 要牠們拿起熱武器去送死, 牠們

定會睬你都儍
大將軍 在此。

回復 37# das_reich

我睇係會有熱血傻仔肯去死。

英美罕有發旅遊警示,之前暴動都冇。我睇呢次非同少可,英美可能做緊嘢。會可能有更激嘅暴動出現

狂徒兄 : 同意 師兄以上部份觀點
大將軍 在此。

給牠們贏了一仗 

牠們其實早在 11號星期二晚上已開始向 政府總部、

垃圾會集結, 至 12號早上約八時就去堵塞道路, 在約

15:00更向我方防線發起衝擊而爆發衝突 。 至 13號

凌晨約 02:30, 牠們主動開始撤離因 垃圾會沒法在 12號

舉行有關會議, 目的已達 。 至今天 14號, 垃圾會仍未有

舉行有關會議而牠們在附近仍有小量隻數駐守 。 牠們

確實是贏了一仗但戰爭不會就此結束 。 這次我方實不

能作退讓因應以史為鑑。 牠們是示威者、進行和平示威?  

持有這觀點的人肯定是盲了  。 不尋常的是, 垃圾會不

舉行有關會議, 莫非是我方收到大內高手送來的特別軍情 ?
大將軍 在此。