免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
- - - 这无非是某些人混淆视听的伎俩,
意图浑水摸鱼。...
:masuk 發表於 2017-5-17 12:27
謝謝 Brother Masuk的收看和回覆 。 師兄 的誇讚亦足以令自己去鬆毛鬆翼好幾十天

對, 黃巾賊 的黔驢之技就是混淆視聽、渾水摸魚、指天"篤"地、指鹿為馬、做賊喊賊
大將軍 在此。

年青人不負出、出精除外 自己無〇用賴社會
lawchan 發表於 2017-5-17 15:56
多謝 Brother Lawchan的收看和回覆 , 如自己沒記錯, 很少見到 師兄會出現於政治版。

對, 以上是部份人的心態, 亦包括自己
大將軍 在此。

多謝 箭神版主的收看和回覆 , 很少見到 師兄會出現於政治版。 希望自己沒理解錯 師兄之意,

向上流機會 ...
das_reich 發表於 2017-5-17 17:26

事必有因
試想一下
如人人有炮房 放工就回家做野 五使OT
人人安居樂業佢地都五得閒上街了

年青人向上流機會細 生㓉成本重 希望小 己到臨界㸃
箭神 發表於 2017-5-17 08:01

箭兄都跨境搵食喇,班廢青仲情迷"排宗",學呆灣玩自閉,嚮往一邊一國是自由天堂既神話,仲話來生不願做中蟈人,你話係唔係抵佢地乞食丫.......

- - -如人人有炮房 放工就回家做野 五使OT
人人安居樂業佢地都五得閒上街了 ...
箭神 發表於 2017-5-17 19:41

再謝謝 箭神版主的蒞臨 。 唔, 以上首句很有那件 又遺精的影子 。 如果在就業與居住情況是不理想時,

牠們理應是去為牠們自己的前途、"錢"途拼命去打拼才是 , 而非替別國別人去顛覆自己的國土 。 用回這說法,

那麼上世紀 30年代, 世界經濟大蕭條而 老尾的股票亦大崩潰時, 理應當時有很多 尾國人上街去替別國別人顛覆自己的

國家才是?
大將軍 在此。

回復 14# 神..六
謝謝 神..六師兄的收看
大將軍 在此。

再謝謝 箭神版主的蒞臨 。 唔, 以上首句很有那件 又遺精的影子 。 如果在就業與居住情況是不 ...
das_reich 發表於 2017-5-18 02:20

卜野好正常

我想指出的是當年是(內戰)打生打死是中國人
右派左派加貪污無能烏煙傽氣的港英政府
今天香港所謂和平佔中旺角拮魚疍暴動
維圓阿伯 發表於 2017-5-16 03:45 PM

以67年鄉港暴動而言
係工會同左派組織響應大陸文化大革命
大陸嘅鬥爭對象係當權嘅官員
而鄉港鬥爭對象係殖民地統治者港英政府
大陸官員俾紅衞兵同造反派撳住嚟打,冇得還手
鄉港班陰國佬啋你硬膠,將班左仔撳住嚟打
雙方實力丶裝備懸殊,邊有得鬥 ?

但當時嘅所謂暴動
初期只係遊行抗議,用今日嘅講法就係和平集會,表達意見
陰國佬暴力鎮壓
其中激進嘅左仔就放土製菠蘿

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 18# 飛毛腿

謝謝 飛兄的收看與提供照片 。 最後的一幅(由上至下), 嘩, 陰功囉 , 那兩位"爆缸"的應是 20歲

不到的靚仔 。 這些能反映出甚麼才是 白人"崇高"的照片, 實該讓那班心眼全塞的 黃巾賊去多多收看。
大將軍 在此。

見紅.........