免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主

標題: 二次回歸 [打印本頁]

作者: 飛毛腿    時間: 2020-7-1 22:29     標題: 二次回歸

港版國安法出爐
趕及回歸 23週年增慶
23年前回歸,除換枝國換隻國歌外,冇乜嘢大分別
最大分別係以前嘅保皇黨突然變身做民主派
開口埋口話民主,要選舉, 搞能笑
殖民地年代佢哋一聲話要普選都冇噏過
吊佢哋 seafood 啦

本來以前殖民地有嘅嘢,回歸後仍然有
殖民地年代冇嘅,回歸後反而有
譬如選垃圾會班政狗,選區議會
可以狂丟特首,以前邊個夠膽丟九阿督 ?
港燦基實最有興趣係搵銀,有狗興趣去理政治
口口聲聲喊民主喊普選班含蝦燦,移民去美加澳之後回復政治冷感
選乜七國會議員丶市議會議員都冇興趣理會,唐人佬投票率奇低

好嘞,你港產班含蝦燦突然轉死性,熱衷於政治
咁你咪玩到夠,狗咬狗骨自己咬餐飽囉
守住個底線 ,唔好去惹老共
江澤民當年都警告咗你哋, 井水不犯河水
點知班福街得寸進尺, 老共忍你,你班含家慘就以為老共怕咗你
又以為老共怕咗含蝦燦背後嘅老味同大陰蒂國

我以前都講過,1951年時候老共解放西藏
果時中國境内仲未完全掃清刮民黨嘅殘餘,仲有大班佔山頭為王嘅土匪惡霸
所以跟西藏班貴族地主同和尚簽訂一條和平解放協議
容許班地主貴族保持現有制度 ,即係政教合一嘅農奴制
話解放,其實冇解放到班奴隸
但共產黨啱啱建國,百廢待舉,迫於現實去接受一國兩制
果然西藏班地主貴族同喇嘛唔滿足於高度自治
勾結老味佢哋想將西藏分裂出去
1959年嘅時候,老共已經掌控全國,掃清 D狗屎垃圾
咁就唔再忍你班地主喇嘛, 雷霆一擊,狂風掃落葉咁打殘班地主貴族
丟佢喇嘛同班貴族就逃命去咗印度
打殘班既得利益集團之後,仲兩制你條能
於是廢除奴隸制,所有奴隸翻身,一國一制,共產主義
果時家家戶掛毛澤東畫像,真心真意感謝老毛

我先幾個星期又講過鄭伯克段於鄢
鄭莊公對細佬忍氣吞聲, 越退讓,共叔段越得戚
終於忍到共叔段準備起兵作反
鄭莊公就一嘢打殘共叔段
仁至義盡,旁人冇嘢好講啦

鄉港班港毒含家產, 既似西藏地主喇嘛,又似共叔段
不知進退,有風駛盡 ( 巾里)
睇下今年 5月 22日兩會之前嘅大半年,囂張不可一世
區議會選舉大勝,班含家產港毒口出豪言,自覺穩得垃圾會多數議席
揚言玩殘特衰政府,乜能議案都否缺,等你變成殘廢政府
作者: 飛毛腿    時間: 2020-7-1 23:11

老共每代人有每代唔同嘅作風
胡溫年代全力發展經濟
老中嘅經濟晌胡溫嘅濕年跳躍式發展
GDP 超越陰國之後,直指日本
幾年間就超越日本,日本做世界老二做咗幾十年
一下子變成小三, 簡直心理失衡,不敢置信
眨下眼又幾年,老中 GDP 已經係日本嘅兩倍
㗎佬翻身無望矣
胡溫時代嘅經濟係交出令人滿意成績
但政治成績就麻麻
冇錯社會風氣係寬鬆好多
但各種光怪陸離現象充斥

貪官遍地,社會財富高速增加,遍地黃金
有權嘅官自然容易用因權力換金錢
而一班恨國黨丶帶路黨好似甩繩馬騮咁上躥下跳
網絡上謠言滿天飛,盡情抹黑共產黨
創造歷史,污衊革命烈士
女太空人上太空艙,南方系傳媒記者就寫淫褻笑話嘲諷
總之群魔亂舞,而老胡講和諧 (同音河蟹)社會,被嘲諷為蟹帝

老習上台
老習畀人嘅印象係四平八穩,不慍不火
睇樣貌你以為老習好似豬油包咁,話唔定又係另一個蟹帝
但其實老習係一個謀定而後動嘅人,唔衝動,睇準時機先郁手
算好度好,不動則已,動則雷霆萬鈞
一聲反貪反腐,初頭好多人以為係新官上任三把火
點知連綿不斷嘅猛招,佛擋殺佛,魔來斬魔
以前嘅不成文規矩,刑不上政治局
照斬,上屆嘅政治局常委周永康, 照樣入監倉
一人之下嘅軍頭, 軍委副主席都斬殺兩個
湖南衡陽市人大代表共 529名
因為被揭發賄選違紀違法, 512名人大代表辭職
另有 3個未收受錢財,但工作失職都要辭職
成個官場一鑊熟

所以,呢個就係老習嘅作風
好嘞,今次鄉港班含家產就領教到嘞。
作者: vincenttom    時間: 2020-7-2 00:12

害到香港好慘   禍港四人幫   一定要拉   52張牌全部都要拉晒    帶好多香港人去美國見議員的陳方一定要拉上去大陸判形
作者: 無神論狂徒    時間: 2020-7-2 08:46

令我諗起柳殘陽嘅天佛掌。即如來神掌。
最後第九式萬佛朝宗。
如來神掌第九式萬佛朝宗。威力超乎大自然,堪稱天威;掌勢完成,邪魔盡去,大地回復一片光明。
好多知名香港細作紛紛收山。
係仲有啲無知嘅人被洗腦。會再亂多輪。但亂極有譜。警察已出手斷黑金。大鱷都退下來或黑暗作業。
但必定被中共嘅反間諜網睇實。
香港亂多陣啦。一兩年後重新上路。
作者: vincenttom    時間: 2020-7-2 17:12

令我諗起柳殘陽嘅天佛掌。即如來神掌。
最後第九式萬佛朝宗。
如來神掌第九式萬佛朝宗。威力超乎大自然,堪 ...
無神論狂徒 發表於 2020-7-2 08:46

希望如此  但我覺得律師是不會正常的     正常的社會他們會不能搵食呢  社會越亂律師越搵大錢   所以大律師公會逢中B反
作者: 飛毛腿    時間: 2020-7-5 22:55

國安法推出,但冇大家期望嘅追溯期
咁央視點名嘅禍港四人幫就冇得清算,唔會算舊帳
好多人大失所望,就咁就算數?
我哋就係咁諗,唔知班港毒賊頭點諗呢
起碼唔慌開心就縮沙,告老歸田, 李三桂就割席
AV 仁粒聲都冇,河童條含蝦燦想走佬又唔得,含含聲話唔玩壇眾志
果條羅湖聰永遠係第一時間較腳,關人能事
其他果 D 大小頭目就費事提佢哋嘞

雖然國安法冇得秋後算帳
但其實內容真係好能辣,封死哂班含家產嘅後路
睇條文幾乎係針對舊年 6月反送中暴亂以嚟嘅所有現象
林鄭呻過話佢除咗手下三萬警察就乜都冇
老共為防班官僚系統陽奉陰違,派駐一隊督軍 :
(  第十二條 香港特別行政區設立維護國家安全委員會,負責香港特別行政區維護國家安全事務,
承擔維護國家安全的主要責任,並接受中央人民政府的監督和問責。

第四十九 駐香港特別行政區維護國家安全公署的職責為:
(二)監督、指導、協調、支持香港特別行政區履行維護國家安全的職責

督軍都未夠, 再派一個欽差大臣 :

第十五條 香港特別行政區維護國家安全委員會設立國家安全事務顧問,由中央人民政府指派,就香港特別行政區維護國家安全委員會履行職責相關事務提供意見。國家安全事務顧問列席香港特別行政區維護國家安全委員會會議。

家下呢個欽差大臣落實由中聯辦主任駱惠寧兼任
今日嘅中聯辦主任跟以前唔同嘞
今日嘅地位高,職級高,由一個省級嘅封疆大吏執掌
欽差手持尚方寶劍,特衰政府仲係軟弱冇能,俾人屌兩句就鳩縮的話,欽差可以出手 :
第五十五條 有以下情形之一的,經香港特別行政區政府或者駐香港特別行政區維護國家安全公署提出,並報中央人民政府批准,由駐香港特別行政區維護國家安全公署對本法規定的危害國家安全犯罪案件行使管轄權:
  (一)案件涉及外國或者境外勢力介入的複雜情況,香港特別行政區管轄確有困難的;
  (二)出現香港特別行政區政府無法有效執行本法的嚴重情況的;
  (三)出現國家安全面臨重大現實威脅的情況的。

點為之 「 特別行政區政府無法有效執行本法的嚴重情況」 ?
中央話係就係,唔係都要係
即係特衰政府拖拖拉拉,縮手縮腳的話,中央督軍隊就向中央提出要行使管轄權
~ 你唔郁手我嚟郁

中央督軍隊唔駛聽特衰政府之笛,唔受特衰政府制肘
其實可以理解為保護特首,唔駛俾垃圾會班政狗指責
班含家產郁吓就話要叫特首去垃圾會解釋點解咁咁咁
特首話關我能事,我哋管唔到佢哋 :
第六十條 駐香港特別行政區維護國家安全公署及其人員依據本法執行職務的行為,不受香港特別行政區管轄
  持有駐香港特別行政區維護國家安全公署制發的證件或者證明文件的人員和車輛等在執行職務時不受香港特別行政區執法人員檢查、搜查和扣押。
  駐香港特別行政區維護國家安全公署及其人員享有香港特別行政區法律規定的其他權利和豁免。

作者: 飛毛腿    時間: 2020-7-5 23:42

鄉港今日咁折墮嘅地步,根源就係假髮黨一黨獨大
凌駕鄉港所有權力之上,做其太上皇
特首要做乜,搵條長洲含家產去屎忽六七,俾假髮能審批
譬如舊年林鄭話要引用緊急法唔准廢青蒙面
假髮能一九話唔得,特首唔可以用緊急法
林鄭鵪鶉咁唔敢出聲,反而北京人大班老鬼谷到肺都爆
我以為佢哋會釋法,點知冇咗下文
睇嚟老共著手要用天靈巨掌一巴摑落嚟

人治嘅假髮能為所欲為,隻手遮天
成個假髮竇外人插針不入,冇任何力量可以制約
家下老共就用國安法將佢哋晾埋一邊

國安法案件,由特首指定法官審理
第四十六條  。。。凡律政司長發出上述證書,高等法院原訟法庭應當在沒有陪審團的情況下進行審理,並由三名法官組成審判庭。
~ 濕鳩普通法最福街係嚴重罪案竟然搵一班九唔搭八嘅人嚟決定有罪冇罪
話就話由法官引導,班能樣心裡面覺得條犯攞刀插警察係正義嘅,應該冇罪,你咬佢哋能食呀?

第四十七條 香港特別行政區法院在審理案件中遇有涉及有關行為是否涉及國家安全或者有關證據材料是否涉及國家秘密的認定問題,應取得行政長官就該等問題發出的證明書,上述證明書對法院有約束力。
乜嘢證據有效,特首話事,唔係假髮能話事

第四十三條 。。。(六)經行政長官批准,對有合理理由懷疑涉及實施危害國家安全犯罪的人員進行截取通訊和秘密監察
廢咗乜七嘢都要假髮批准嘅權力,國安案件由特首話事

踢班假髮埋一邊,但只限國安案件
但好似前幾日攞刀插防暴警單案就用傷人 17去告
傷人 17話就話最高刑罰係終身監禁,多卵餘,幾時見過鄉港有人因為傷人判終身監嘅案例?
佢滷味隨時話證人口供矛盾,控方只憑照片認定被告係行兇者,證據薄弱,警員無法認出行兇者
種種疑點利益歸於被告,無罪釋放
咁真係含能都冇味
就算千辛萬苦入到罪
假髮能話被告受過高等教育,背景良好,老師朋友求情話佢品格優良,樂於助人
被告初犯,有悔意,因一時衝動要付出前途盡毀代價,已經係沉重懲罰
七除八拆,判監禁 30個月啦

作者: 番攤士碌架    時間: 2020-7-6 13:32

刀手單野
如果正常程序 要令飛機停飛
好像要申請搜令
根本係沒時間
傳聞係 通知了一哥
再用國安法 43條
下令 停飛
作者: 番攤士碌架    時間: 2020-7-6 13:35

回復 7# 飛毛腿

其實有留下指紋  希望無洗走啦

[attach]3954[/attach]

[attach]3955[/attach]
作者: vincenttom    時間: 2020-7-7 01:03

三唔識七  都可以咁落到手一刀插落去   又不是深仇大恨  似系特別訓練過的  不是你我可以做到的
作者: vincenttom    時間: 2020-7-7 01:05

凌駕鄉港所有權力之上,做其太上皇
特首要做乜,搵條長洲含 ...
飛毛腿 發表於 2020-7-5 23:42

呢句最最精景  大律師公會   馬道立   英國埋伏的爆炸品
作者: 無神論狂徒    時間: 2020-7-7 22:05

印度又入侵中國藏南玩前進策略。伏擊解放軍。
早兩日又建立印版防火長城,封中國嘅軟件。
觸動印度民族主義者神經。
我睇佢哋抗疫太差爆到九彩。搵事出嚟分散吓視線。

躺住的中國也中槍,明明係印度入侵在先,中國無厘頭被印度人反。
中國軟件冇證據有問題,也中槍被封。
不過擺款多于實際,印度冇乜工業,唔用中國貨,可以用歐洲貨美國貨。睇吓印度啲人頂唔頂唔順先講
作者: 飛毛腿    時間: 2020-7-10 23:39

阿差疫症大爆發係必然
不過爆成點係一個謎
大概只會為俾得起錢嘅中產富豪去檢測
俾唔起錢嘅窮鬼就群體免疫算嘞
至於幾多人死於疫症更加係謎中之謎
冇乜所謂,瓜咗嘅就去恆河邊做個禱告,跟住掉條鹹魚入河

疫情拖累下,歐美經濟慘不忍睹
差記嘅底子比歐美差得遠,經濟肯定好金
魔笛老仙趁住中美撐到行,乘機向老中抽吓水
既可以討好吓老味,又可以刺激吓民氣
將經濟困難嘅注意力分散
只係代價都唔細,成個團嘅指揮官一鑊熟
瓜咗果件團長係 37歲上校
條友咁年輕,再升一級就係少將,前途一片光明
可能急於立功, 帶班友去偷襲解放軍 ~ 冇帶武器,只諗住拆咗建設隊伍嘅帳蓬
可惜出師未捷身先死
作者: 飛毛腿    時間: 2020-7-11 00:05

果然,國安法出籠最受打擊應該係老味同陰國佬
睇吓佢哋兩仔爺對國安法咁氣急敗壞就佐證呢一點
佢哋以後想大模九樣用外交人員丶 NGO丶牧師神棍丶freelance 記者一類身份掩飾玩滲透就難
有國安法,老共名正言順派唔知幾多特別職務人員落嚟反間諜

五隻屎眼聯盟齊上齊落
又話俾班 BNO 含蝦燦入境可以延長逗留,可以讀書可以工作
又話放寬申請居留入籍
引到班含蝦燦扯哂旗
老共把口就話堅決反對,話咁係干涉内政
其實個心可能陰陰笑
你哋最好接走哂班廢青曱甴洋奴香蕉人
橫掂呢班含家產養極都唔熟,一日到黑反呢樣反果樣,無事生非
班福街乜能本事都冇,又唔係咩人才,死能哂對社會有益無害
家下有 屎眼聯盟肯接收批咁嘅垃圾,真係冇眼屎乾淨盲

就好似89年六四咁, 果班乜七豺玲丶唔易開稀丶封從德,後來嘅偽京生同盲公陳之流
通通仆哂去老味度,中國慳返 D 米飯,又唔駛浪費精神去看住佢哋
班垃圾離開中國後,政治價值係零,做鬼都唔靈
你哋屎眼聯盟要幾多就接收幾多好嘞
要夠 200萬隻鄉港廢青都冇問題
作者: vincenttom    時間: 2020-8-3 00:30

飛兄  字字誅機   真系好睇過小說   屎眼聯盟要幾多就接收幾多好嘞
要夠 200萬隻鄉港廢青都冇問題    太頂引了
作者: 飛毛腿    時間: 2020-8-8 10:03

坊間陰謀論咬定武漢爆發肺係老味放毒
武漢爆發源頭係海鮮市場
同沙士時一樣,有理冇理都賴話市場內賣野味
咁後來歐洲同老味爆到七彩,跟野味有條毛關係咩?
後來北京驗到三文魚包裝外有新冠病毒,南美凍蝦包裝外又有病毒
撇開陰謀論話老味搞鬼,合理嘅推測,當初武漢海鮮市場嘅源頭可能就係進口急凍海鮮帶入嚟
但當時情況危急,根本冇時間亦冇足夠資料去追查病毒源頭

老味好似心中有數咁,判斷武漢會爆鑊金嘅
所以冇幾日( 1月 26日),老味果斷派出包機由武漢撤僑 ~ 當時武漢確診只有幾百單
今日鄉港媒日過百單,又唔見老味要由鄉港撤僑 ?
2月初,老味停飛所有中國航班
唔知係咪老味放水俾老歐班死鬼,或者老歐睇住老味做頭
個個都跟風,航班停飛中國
其實 2月初一個星期,武漢嘅每日新增確診所仲係二千單左右
今日睇當然覺得濕濕碎 ~ 比起老味一日新增確診就等如老中全部確診數
但當時就覺得好大很鑊
估計當時老味同老歐班白鬼,心諗以老中政府嘅醫療水平丶管理水平,同中國佬嘅衛生習慣丶自律性等
老中今次唔死都一身潺
歐味班杏加橙白鬼坐定定睇好戲
~ 德國之聲兩條含家產仲幸災樂禍,話中國需要嘅唔係口罩同藥物,而係免煮豉油
點知老中出一招罕見嘅封城,將 1000萬人口嘅武漢封鎖不准進出
成千萬人困晌屋企,唔踏出屋門,達 77日
千萬人唔出屋門一步,每日所需糧食餸菜點搞?  好多人冇工開冇收入,點過活?
老共偏偏就係搞得掂, 武漢人絕大部分就係遵從,冇抗議冇違禁足令
老味期望由武漢引發嘅疫情大爆發,社會大動亂,竟然冇出現
而老味幻想嘅疫情大爆發丶人間地獄,冇幾耐就出現晌歐洲,然後老味自己享受到嘞
作者: 飛毛腿    時間: 2020-8-8 10:23

老味真係墮落,一個世界老大,政壇竟然只有一班不知所謂嘅政客
民主黨冇人,揀來揀去得兩個老嘢,左佬桑德斯同條鹹濕佬孌童癖敗燈
桑德斯話要行社會主義路線,作為資本主義帶頭大哥,老味班大財主/大資本家啋佢都有味
剩低只有一個年近 80 嘅敗燈有 D 人氣
於是老味班愚民只能由兩個七老八十嘅老鬼中揀一個
一個係爛到出汁嘅橙,另一個係跌咗落屎坑執返上嚟嘅爛蘋果
佢哋班選民有兩個選擇 ~爛橙或爛蘋果, 第三個選擇係索性兩個都唔投。
作者: 維圓阿伯    時間: 2020-8-10 11:54

肥西黎終于塔孖葉
慆家落獲
阿伯一陣出街買定多D花生樽莊加士伯
擔凳仔霸头位睇好戲

作者: 杏仁豆腐    時間: 2020-8-10 12:36

希望唔係大鑼大鼓做場戲之後,轉頭又放人
作者: 無神論狂徒    時間: 2020-8-10 21:38

落鑊嘞。
我睇老共見香港上年想上演顏色革命,又有恐怖組織出現。唔出手唔得。所以一轉頭十幾廿日,國安法上馬。就係被逼出手。
又轉眼睇吓國安法最大反應嘅國家都係來自一個國際間諜組織,五眼聯盟。
對DQ嘅選立會侯選人,五眼遺係唯一出聲嘅外國聲音。
我睇美國真係怕。因為怕,所以哎得好大聲
作者: 無神論狂徒    時間: 2020-8-10 21:39

美國亦冇咗以前嘅自信。不再沉穩。
佢應該知道自己大限快到。所以失去方向
作者: vincenttom    時間: 2020-8-11 00:16

多謝各位網友   真的好睇過電影    肥佬尼拉左仲要全家拉晒   真是烏雲有小小青天的感覺   飛兄分析尾角真有見地   投票又死唔投票又死  在尾角完全沒有人拳可說
作者: vincenttom    時間: 2020-8-12 12:07

竊聽風雲現實版。壹傳媒上昇幅度300倍。29億超出原本的估值。
正宗世紀大漢奸   搞完台灣   太陽花和民進黨    現在搞香港    動動手都幾十億上落  香港真系好危險
作者: vincenttom    時間: 2020-8-12 12:12

仆街連政監會都是自已人    如果是令外的股票一早停左牌   絕對是利益大輸送

也有可能  有人知道呢隻股票死硬   買定先  博隻股票有人接手
作者: 維圓阿伯    時間: 2020-8-12 12:21

冇鬼唔死得人
肥西揸七成
左手交右手成交量????
要查小菜一碟
作者: vincenttom    時間: 2020-8-12 12:36

《破解壹傳媒兩日急升11倍之謎》
(11.08.2020)

壹傳媒股價急升,以上周五收市價計,短短兩日,股價升逾11倍,由仙股(約9仙多)變成蚊股(1.1元)。

其他「黃媒」股份亦跟隨炒上,「毛記葵涌 」(01716) 全日升107%。有線寬頻 (01097) 升27%、明報母企「世界華文媒體」 (00685) 升14%、連東方報業 (00018)都 升8.3%。

壹傳媒今日全日成交股數40.86億股,超越壹傳媒發行全部股數,即26.36億股,若撇除黎智英持股18.78億股(假設黎不會賣股,因為賣股會令他喪失集團的控制權)不計,交投股數相當於「街貨量」(26.36-18.78=7.58億股)的5.4倍。即今天該股票輾轉買賣平均轉了5.4次。

這類急升,早有前科。

2019黑暴前蘋果日報搞電子收費版,王維基的香港電視(01137)高調撐黑暴,股價亦曾急升。證明香港的確有大批股民願意用真金白銀支持亂港媒體。

今次壹傳媒股價急升,據聞第一天是由台灣的凱基基金大手高價買入。基金經理早知香港的「黃絲股民」「又貪又蠢」,而壹傳媒先前股價又平,總量又細,區區幾千萬便可炒起,先前食髓知味,便立即入市。至第二天,凱基首天買入的股票早已出貨,大賺一筆,袋袋平安。而香港的黃絲股民,有些為了「反抗暴政」,「義憤填膺」,蜂湧入市,不惜一切代價捍衛他們的「民主喉舌」,「傳媒良知」,有些則想乘機博亂,賺他一筆。兩批人都瘋狂入市掃貨,於是出現流通股票(即上文所謂「街貨」)在同一天買賣轉手了5次!

股票值錢,是因為股權背後的公司賺錢派息,或成長壯大,前景樂觀。壹傳媒兩者都不具備,它的股票最終會變回廢紙。最後接貨那班股民,當然不會是基金經理或股壇老雀,大抵是一群幼稚冇腦,又貪又蠢,容易受人唆擺的港産黃絲吧。
作者: 無神論狂徒    時間: 2020-8-24 22:30

疫情遏住了
作者: 飛毛腿    時間: 2020-8-25 22:35

泡菜國平靜咗幾個月
以為大步檻過咗
床破仲讚泡菜國防疫做得好,可以媲美佢領導下嘅老味
點知好似鄉港咁,病毒一個回馬槍
家下話新增確診個案已經令首爾醫療系統瀕臨崩潰
作者: 無神論狂徒    時間: 2020-8-25 23:03

老侵話泡菜佬防疫拍住美國,係明顯咒佢快啲死。
佢老妹把口臭忌到佢丫。老味
作者: 維圓阿伯    時間: 2020-8-28 10:03

[attach]3972[/attach]
弓起......弓起
佢地老豆有喜佢,地老母又有喜
班朴街人渣垃圾
反反送中得戚今天自食其果
時辰已到

作者: vincenttom    時間: 2020-8-28 11:29

太過引了   12金剛屠龍小隊。草船借廁,一齊踎監。佢哋估唔到篤灰者係蔡英文。臺灣不想那麼多小黃人來。
作者: :masuk    時間: 2020-8-28 17:39

世界變咯,執輸都强行头,
“反送中”者自送中。
作者: ali    時間: 2020-8-28 18:13

http://seeu.weclub.info/attachments/month_2008/20082809558fd622aca3d3d7ad.jpg
:victor ...
維圓阿伯 發表於 2020-8-28 10:03

仲乜咁笨實搭漁船去返中國地區?搭的去英使館嘛!
其中4條蛇如回歸前係腥港痾出嚟應該有BNO,大英子民喎!

作者: das_reich    時間: 2020-8-30 18:28

太過引了   12金剛屠龍小隊。草船借廁,一齊踎監。佢哋估唔到篤灰者係蔡英文。臺灣不想那麼多小黃人來。 ...
vincenttom 發表於 28-8-2020 11:29

絕對贊同 湯師兄的論點 。 無線無鬼又怎麼會死得"人", 要是我是 陰魂牠們

亦絕不能讓牠們上島, 一來那有多餘的銀兩去餵扡們(有的話就當然入自己口袋才是),

二來是多隻香爐多隻鬼, 他日不知道會否被牠們反噬一口
作者: manw0ng    時間: 2020-8-30 22:37

暴徒在目標地才有利用價值,在自己地方便是隱患
作者: vincenttom    時間: 2020-9-3 21:11

絕對贊同 湯師兄的論點 。 無線無鬼又怎麼會死得"人", 要是我是 陰魂牠們

亦絕不能讓牠們上島, 一來那 ...
das_reich 發表於 2020-8-30 18:28

香港80年代   起樓要大量工人    蛇頭用大陸人   到差不多完工 就報警捉人   又唔洗出糧  又可以搶晒工人的工具或者其它有用的東西
橋唔怕舊   最緊要受  現在年青人低能無極限 為左小小錢出賣自已前途和靈魂  8、31  明知無死人為左小小錢去買花拜太子站   又會有人做  但D香港警察又唔拉佢地擾亂公安罪
現在香港和世界各地好明顯有美國的影子出來擾亂想乘機掠水賣武器或者搞戰爭 美國話又不是本土戰爭   你地國家戰爭姐
作者: 無神論狂徒    時間: 2020-9-3 23:03

呢個世界乜人都有。當人隱蔽冇人見佢個樣。人性浮現。幾古怪都有。

歡迎光臨 擺 渡 ※ 空 間 (http://www.seeu.weclub.info/) Powered by Discuz! 7.2