擺 渡 ※ 空 間's Archiver

無神論狂徒 發表於 2018-1-27 13:26

我懷疑金仔密謀同泡菜仔搞統一

條友好似命都唔要起勢搞核武。家下應該武功水平唔差。
南北韓似一個黑坐館一個白坐館,一個焗聽契爺話,一個唔洗,白坐館唔敢做嘅由黑坐館做。
他朝合一黑白二道玩哂。
搞統一嘅話,核武都係統一嘅籌碼。
家吓南北韓關係暖化。
會唔會係老中做嘢!

manw0ng 發表於 2018-1-27 17:34

侯賽因無核武就真係命都無啦

das_reich 發表於 2018-1-30 23:56

[i=s] 本帖最後由 das_reich 於 2018-1-31 15:58 編輯 [/i]

[quote] ... 家嚇南北韓關係暖化。會唔會係老中做嘢!
[size=2][color=#999999]無神論狂徒 發表於 27-1-2018 13:26[/color] [url=http://seeu.weclub.info/redirect.php?goto=findpost&pid=8912&ptid=603][img]http://seeu.weclub.info/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]
肥仔恩 肯伸手有機會是我國之故, 效果起碼是已有相暫停(軍演、放彈) :) 。 江湖

亦有傳聞, 一是 肥仔想用時間去換取繼續發展核武之空間及以此去離間 文佬與特

狼普,  二是肥仔怕 特狼普真的會去"移動"自己。 後者暫時機會是不大, 除非 老尾在

南韓、菊花蝗朝有撤僑之舉。

飛毛腿 發表於 2018-3-5 22:40

費事再開一個新主題
橫掂係講泡菜國,就晌呢個主題順便講下

話說最近床破殺氣騰騰
擺出一副貿易大戰咁嘅款
佢話要向鋼鐵等鋁業開刀
床鋪攞枝槍出嚟向住老中
人人都以為呢次老中要中槍
因為老中係世上產鋼業大戶
老中一個國家生產嘅粗鋼超過世界產量一半
~ 話說當年老毛喊口號要超英趕美,講嘅就係產鋼量
~ 衡量工業國產能有幾大,有幾個指標,產鋼量係其中一個,發電量又係另一個

睇下二戰期間
日本產鋼量 : 1940年 686萬噸   1943年 765萬噸
美國產鋼量 : 1940年 6076萬噸  1943年 8059萬噸

打幾年仗就係拼消耗
咁懸殊嘅生產力,日本點可能唔輸俾老味 ?

飛毛腿 發表於 2018-3-5 22:46

床破話要向鋼鐵業開槍
好多人都望住老中,心諗你仲唔捱老床幾槍
槍聲過後,幾聲慘叫,一班人應聲倒地
望真啲,倒地嘅人唔係老中
老中笑笑口,細細聲自言自語 : 關我卵事    ;P

睇下中槍嘅係咩人 :

[attach]1883[/attach]

飛毛腿 發表於 2018-3-5 22:58

其實老味嘅進口鋼材係以上 10大供應國
老中只係 第 11 位
話床破開槍只係搞下笑
目前老床只限於喊打喊殺,喊要徵收鋼材入口稅
暫時只限於打嘴炮

不過,泡菜佬已經心驚肉跳,嚇到三魂唔見七魄
以泡菜佬嘅出口規模
老味係佢哋嘅鋼鐵出口大戶
而且泡菜佬冇咩本錢同老味死撐
人為刀俎,我為魚肉,泡菜佬就係魚肉   :'(

飛毛腿 發表於 2018-3-7 22:29

今年一開年,北邊個肥仔金向南邊個兄弟放出善意
南邊泡菜國收到信息,積極回應
好快,借平昌冬季奧運會機會南北傾下計
好戲劇性咁, 北邊派代表團參加冬奧會
領隊係公主,已故金老二個女, 金三肥個妹
咁嘅領隊,地位夠高喇啩 ?

泡菜總統心領神會
冬奧會一結束, 即係派總統特使團回訪北邊
打鐵趁熱,否則夜長夢多,老味契爺諗咩毒計出嚟叉喎個氣氛

總統代表團同肥仔金傾得好融洽
肥仔金一向最叻係喊打喊殺,今次就好口甜,佢話我哋嘅核彈唔會掟去對付南邊自己兄弟嘅
甚至常規武器都唔係要對付自己兄弟
~ 有一幫人聽見咁講覺得好 「靱」 耳
~ 丟,你勒緊褲頭帶,飯冇得食都要造核彈,掟去老味度睇怕你冇本事
~ 掟去老中度你就即死,咁你仲掟得去邊 ?
~ 呢幫人就係以安倍晉三為首嘅匪幫

睇下,肥仔金擺國宴招呼南邊嘅特使團
肥仔做主人家,一國之君,笑得幾燦爛

[attach]1891[/attach]

飛毛腿 發表於 2018-3-7 23:04

泡菜國小國寡民,領土細,資源少
經濟主要靠出口
能夠過上今日稱得上富裕日子
真係千年難得一遇嘅機會
泡菜國最擔憂嘅係戰亂
一有戰亂,泡菜佬嘅經濟活動就散哂
泡菜國經濟活動有 60% 以上集中晌首都圈
而首都圈就貼緊 38 線 ,一有戰火就含包散
幾十年建設就化為烏有
所以,和平日子對泡菜人好重要 ( 對任何其他人一樣重要,睇下敘利亞 )

不過,泡菜人嘅命運從來都唔係掌握在自己手中
當年將朝鮮半島一分為二,係美蘇兩個晌地圖上畫一筆就搞掂
幾十年來老味以保護泡菜國嘅名義駐軍
今日,老味要圍堵老中,就晌老中週圍點火頭,搞到你永無寧日
而且,老中一向想將日丶韓拉埋一齊,組成一個中日韓自由貿易區
真係搞成呢個某易圈,經濟量驚人,1 加 1 嘅效益唔係等如 2 咁簡單
而老味就被邊緣化,影響力急劇下降
所以老味千方百計都要晌呢度撩是生非,有事冇事都去辣㷫肥仔金
東北亞劍拔弩張,肥仔金喊打喊殺,泡菜佬就離唔開老味契爺嘅保護

果然,肥仔金同南邊嘅兄弟特使團杯酒言歡
老味就拋出一個額外單邊制裁方案
理由係肥仔金使用化學武器
晌邊度用 ? 馬來西亞 !
就係舊年肥仔金個阿哥金正男晌馬來西亞被 VX 毒藥暗殺
肥仔金當日唔認死果個係金正男,更加唔會認係佢哋郁手
你認唔認都好,老味話喺你就係你
老味要嘅係一個藉口,話九之係唔係你做嘅

[attach]1892[/attach]

飛毛腿 發表於 2018-3-12 23:02

曾幾何時,舊年床破剛就任坐入白宮
佢講過話唔排除會跟肥仔金見面
不過,一個係世界黑幫老大,一個係窮到冇飯開嘅小國
冇人會認為呢件事有實現可能,多數人當床破發噏瘋

去到七八月,肥仔金繼續放煙花燒大炮仗
床鋪就破口大罵,替肥仔咁起埋一堆花名 ,咩 sick puppy,rocket man
肥仔金就回罵床破係死老鬼
床破一聽話佢老鬼, 大怒回噴 : 話我老, 我都未話你又肥又矮
肥仔金嘅官方喉舌回刁老床 : 侮辱我哋最高領導人, 老床應該被判死刑
老床仲話佢同國務卿講, 跟呢條小矮人火箭佬會談係嘥時間
總之,兩國元首就好似街市婆罵街咁搞笑

[attach]1913[/attach]

[attach]1914[/attach]

飛毛腿 發表於 2018-3-12 23:11

口水戰到今年初進入高潮
肥仔金所謂核試成功, 射火箭又成功咁話
佢躊躇滿志咁話 : 我隨時可以射隻核彈去老味度,我辦公枱上就有核按鈕
半句話都唔肯蝕底嘅老床冷笑 : 挑,我枱面夠有核按鈕, 仲大隻過你果隻, 威力強大過你

其他國家領袖聽到心煩氣躁
你滷味, 你哋唔好搵核戰爭當兒戲,攞核武器嚟嗌交好唔好呀
俄羅斯外交部長嘲笑佢哋 : 好似幼稚園細路仔嗌交咁

[attach]1915[/attach]

飛毛腿 發表於 2018-3-13 23:39

意料之外,情理之中
床破將國務卿  Rex Tillerson 炒魷 !

[attach]1924[/attach]

飛毛腿 發表於 2018-3-13 23:55

睇下上面老床寫嘅 twitter
佢同肥仔金罵街時,話佢同國務卿蒂勒森講 : 你無謂嘥時間試圖同條肥仔會談
但突然峰迴路轉,床破話要 5月就同肥仔金會面
我估老床根本冇同蒂勒森預先商量過
蒂勒森呢幾日正晌非洲唱衰中國
咁大嘅國際事務竟然唔知會佢呢個國務卿
我要搵機會睇下有冇可能同肥仔金緩和一下,你就話我浪費時間
家下你自己唔聲唔聲就一嘢對外宣布要同肥仔金會面
蒂勒森激到急怒攻心, 索性發爛渣詐病
原定當日晌肯尼亞嘅行程取消,邊度多唔去
我估蒂勒森可能打電話返白宮質問床破 ~ 大不了唔撈,亦冇面再撈落去
老床做慣老細,點肯受人氣,你炒我不如我炒你先
you are fired !

anakin 發表於 2018-4-18 09:40

[url]http://www.dailymail.co.uk/news/article-5623831/No-missiles-ballet-North-Koreas-Kim-puts-show.html?ito=social-facebook[/url]

那威夠唔夠薑比個和平獎佢呢?;P

飛毛腿 發表於 2018-4-18 22:16

[quote]那威夠唔夠薑比個和平獎佢呢?
[size=2][color=#999999]anakin 發表於 2018-4-18 09:40 AM[/color] [url=http://seeu.weclub.info/redirect.php?goto=findpost&pid=9744&ptid=603][img]http://seeu.weclub.info/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

佢哋兩兄弟講乜都冇卵用
老味契爺係編劇兼導演,佢話要咩戲就演咩戲
幾時輪到泡菜佬話事

金大中揸莊年代已經施行陽光政策
跟北邊嘅兄弟緩和緊張關係
仲投資搞一個開城工業園,開放金剛山旅遊區
不過,小布殊一上場, 即刻將朝鮮列為邪悪軸心之一
克林頓年代簽落嘅日內瓦框架協議 ~ 朝鮮放棄發展核武器,老味每年提供重油俾佢哋作為能源補償
朝鮮佬已經按協議將寧邊核反應堆嘅冷卻塔炸毀
但小布殊通通唔認帳,簽嘅協議當廢紙

當年晌三八線簽署停火協議
主角係老味同朝鮮,泡菜佬只係配角,老中嘅身份只係志願軍,冇正式官方身份
朝鮮佬一直要求同老味簽署和平協議 ~ 停火協議唔係正式終止戰爭
老味一直啋佢都硬膠
老味嘅算盤好簡單,只要形勢對自己有利,隨時開火
老味冇興趣維護東北亞嘅和平,搞亂中國周圍對老味壓制中國有利

所以泡菜佬當然唔希望再起戰火
北邊嘅兄弟家下有大炮仗 ( 核武器) 護身,個心比較定
~ 其實佢哋真正嘅護身符係老中,唔係老中, 老味早就射百幾二百隻巡航導彈俾佢哋嘆
對朝鮮佬而言,可以唔搏命最好, 梗係盡量唔惹事
但唔到佢哋話事,睇下老味需要咩環境而定

無神論狂徒 發表於 2018-4-28 10:54

[url]http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20180428/mobile/odn-20180428-0428_00176_002.html[/url]

看來我講中咗。老金想搞統一。搞核擴張只係統一嘅一個步驟。
北韓冇錢冇高科技,要同南韓統一,南韓一定食住佢,冇籌碼响手,統一時,北韓只會食南韓屁。今日係核武國,有核技術有氫彈技術。埋枱傾統一,更有能進退自如。
南北韓統一,對美國嚟講不是好事。南韓民間反美人士不在少數,加埋親中北韓,韓國統一更易黐埋老中度,山姆叔就搓得賓周嘞。而且老味一向想全世界除老味外,全分裂成幾億個國家,最好葵芳旺角都變成獨立國家。所以老味一定想搞事唔會比兩韓統一,而北韓手執大殺器,睇門口,老味可以打吓咀砲,開打就唔敢。少咗個障礙。
正如我前說,老金在世界屬暗坐館,佢搞核武,比制裁都好,都冇所謂,橫掂被世界認為係爛仔,南韓就係白坐館,唔方便搞核武,當兩韓統一,核技術自然分享比國內。一個韓國有大殺器响手,又由黑化做白。對韓國民族係美事。有理由相信金仔為整個民族付出。

呢個肥仔,我敬重佢。佢應該唔係核武狂人,係一個深謀遠嘅政治家。

無神論狂徒 發表於 2018-4-28 22:11

[url]http://news.takungpao.com.hk/world/exclusive/2018-01/3531579.html[/url]

床破好哩一。美國種夠厚面皮。無敵。從旁指指點又施壓,逼得北韓試氫彈核武。今日兩韓解凍又關佢事

das_reich 發表於 2018-4-29 02:49

[i=s] 本帖最後由 das_reich 於 2018-4-29 17:29 編輯 [/i]

[quote] …[size=13.1507587432861px]南北韓統一,對美國嚟講不是好事。[/size]...
[size=2][color=#999999]無神論狂徒 發表於 28-4-2018 10:54[/color] [url=http://seeu.weclub.info/redirect.php?goto=findpost&pid=9886&ptid=603][img]http://seeu.weclub.info/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote][size=12px]我猜若統一只要是稍有眉目時(其實會是漫長之事), 老尾 又會[/size]

[size=12px]用橫手去爆 文佬大鑊像 朴嬸嬸般, 或者是被"儍佬"啪低 [/size]:L。
[size=12px]
[/size]

無神論狂徒 發表於 2018-4-29 11:15

有啲嘢喎。

das_reich 發表於 2018-4-30 00:11

自己相信 老尾應不會輕易從 [u]南韓[/u]撤軍雖則它在 浪人國和

[u]琉球群島[/u]已有基地, 更不相信 肥仔金會儍耕耕去把得來不易

的核彈護身符去除掉 :L。 沒有人比 肥仔金更明白和清楚, 老尾靠

得住、豬乸都識上樹 ;P。

無神論狂徒 發表於 2018-4-30 07:38

金仔思路係,我冇大殺器响手,我打開埋度門,你老美敢入嚟嗎?

頁: [1] 2