擺 渡 ※ 空 間's Archiver

das_reich 發表於 2019-2-4 21:52

豬籠入水

在此向各兄弟姊妹、叔叔嬸嬸拜個早年,祝各位今年財運如豬籠入水  :)  :victory:。

:masuk 發表於 2019-2-4 22:49

祝各位
身体健康  猪事如意。

無神論狂徒 發表於 2019-2-5 08:21

今年搵錢多多。
世界戰爭冇冇

飛毛腿 發表於 2019-2-5 17:15

拜年喇

[size=5][color=Red]恭喜發財 ![/color][/size]

[attach]3315[/attach]

毛球 發表於 2019-2-5 18:04

[b][size=4][color=DarkGreen]真係豬龍入水[/color][/size][/b];P ;P

[size=6][color=Red]祝各位豬年發過豬頭, 香港豬智漸開![/color][/size]{:11_525:}

[youtube]Gc9AlkM_Xpk[/youtube]

manw0ng 發表於 2019-2-6 00:53

祝各位萬事勝意

飛毛腿 發表於 2019-2-6 17:17

呢度唔係我屋企
係倫敦唐寧街 10號首相府
據講係首相府門口第一次晌農曆新年期間貼上春聯 ( 我哋叫揮春)

[attach]3336[/attach]

箭神 發表於 2019-2-6 23:15

祝各位身體健康

ali 發表於 2019-2-8 17:40

[i=s] 本帖最後由 ali 於 2019-2-8 22:36 編輯 [/i]

[quote]呢度唔係我屋企
係倫敦唐寧街 10號首相府
據講係首相府門口第一次晌農曆新年期間貼上春聯 ( 我哋叫揮春)
...
[size=2][color=#999999]飛毛腿 發表於 2019-2-6 17:17[/color] [url=http://seeu.weclub.info/redirect.php?goto=findpost&pid=13418&ptid=1969][img]http://seeu.weclub.info/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]
[size=2]門前貼對䏈/春䏈,門頂應該有橫批,唔知負責個位有心定無意留空咗嗰個位:lol 。
梅大嬸今年要有個頂擋雨避風沙,有事冇事,就算沖涼都戴頂帽幫改運,下雨或出太陽擔把遮。:P [/size]

無神論狂徒 發表於 2019-2-11 08:39

[url]http://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20190211/mobile/odn-20190211-0211_00180_004.html[/url]

德國民調顯示近半人口認為中國更可靠,過半人認為向中國靠攏更正確。
這某程度顯示歐洲對美國態度,歐洲關係較緊密,而美對歐政策大致一體,所以整個歐洲多數人,應該都認為中國更可靠。
扯入華為單嘢睇,有衝突,如果可靠過美國,就不應放棄華為五豬,我睇老美向歐洲施壓要求放棄華為五豬,都幾肯定堅料。
我看歐洲五豬情況係一個囚徒困境,大家因原因美國抵制華為,但各國都深知不用華為五豬,在科技實力上落後於其他國,放棄之後嘅物聯及人工智能最少兩年發展。眾歐國只要出現一個有份量叛徒,其他歐國會空群跟隨。我看叛徒出現只是時間問題

無神論狂徒 發表於 2019-2-11 21:33

[url]http://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20190211/mobile/odn-20190211-0211_00180_004.html[/url]

德國民調顯示近半人口認為中國更可靠,過半人認為向中國靠攏更正確。
這某程度顯示歐洲對美國態度,歐洲關係較緊密,而美對歐政策大致一體,所以整個歐洲多數人,應該都認為中國更可靠。
扯入華為單嘢睇,有衝突,如果可靠過美國,就不應放棄華為五豬,我睇老美向歐洲施壓要求放棄華為五豬,都幾肯定堅料。
我看歐洲五豬情況係一個囚徒困境,大家因原因美國抵制華為,但各國都深知不用華為五豬,在科技實力上落後於其他國,放棄之後嘅物聯及人工智能最少兩年發展。眾歐國只要出現一個有份量叛徒,其他歐國會空群跟隨。我看叛徒出現只是時間問題

tigth123 發表於 2019-2-12 03:15

華為給美國告緊
沒人敢同華為做生意正常,,,,,太大風險 博唔過

無神論狂徒 發表於 2019-2-15 08:57

[url]http://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20190215/mobile/odn-20190215-0215_00180_016.html[/url]

美國呢啲唔係新鮮事。安息吧

飛毛腿 發表於 2019-2-16 22:41

老味班白左玩政治正確玩到走火入魔
難怪班牛仔鄉下佬谷到一能火,投票俾床破去懟班白左
咩係白左? 就係白人左派,不過唔同含蝦燦所指嘅左仔
好似張超雄呢亭七碌就係白左思維
偽善,開口埋口人權,平等,搞到自己都飄飄然覺得自己真係人格高尚
慷他人之慨去做救世主,比如鄉港每年燒銀紙去養一班假難民
床破老虎蟹都要去墨西哥邊境起萬里長城,阻擋難民湧入
起初想揼墨西哥心口,要佢哋出錢起牆
呢 D 簡直係喪權辱國嘅條款,墨西哥佬打死都唔肯就範
敲詐唔到墨西哥佬,床破唯有要老味自己出錢
以白左為鐵票擁躉嘅民主黨當然唔肯撥款俾床破起牆
床破就將聯邦政府拉閘要脅民主黨
你政府拉閘令到 80萬聯邦僱員冇糧出,要吊起個鑊冇飯開
咁犯眾憎嘅事,民主黨求之不得,一於企硬
床破出最辣一招 ~ 宣佈墨西哥邊境係國家緊急狀態
進入國家緊急狀態,總統可以唔需要國會批准,調撥其他資金去應付緊急狀態
咁床破就可以挪用其他資金去起牆
呢一嘢兵行險著,墨西哥邊境位於加州,加州就首當其衝
個州長係民主黨人,自然要同床破鏈過
至於點鏈法,我哋等睇戲

飛毛腿 發表於 2019-2-16 23:03

講返白左嘅變態政治正確
家下老味嘅政治正確係以呢種優先等級去對待 : 黑穆難同變
黑即係黑人,穆係穆斯林,難係難民,同係同性戀,變係變變性人
其中對待黑人係最易顯示政治正確
荷里活好耐以前已經執行,電影主角搵一白一黑拍檔
大學就留一定比例空位俾黑人,唔係論成績係論膚色
整整下就走火入魔
黑人牙膏對黑人不尊重喎,要改名做 Darlie
好彩鄉港冇咁硬膠,仍然叫黑人牙膏
搞搞下,你個商標係黑猩猩,都有人吠你影射黑人
有個日本搞笑演員濱田雅功,油黑塊面扮 Eddie Murphy
俾條晌日本搵食嘅老味作家吠九佢,佢只好道歉

[attach]3358[/attach]

飛毛腿 發表於 2019-2-16 23:26

家下玩下玩下,玩到好似大陸文革咁算舊賬
路易斯安那州 好多黑人聚居
黑人竇唔駛講都係九反之地
1993年,其中一個城市 Baton Rouge 毒販橫行,當街當巷賣毒品
當地警局想派出卧底警察去摸清販毒幫會
但警局裡面黑人警察唔多,而且黑人區 D 爛鬼認得班黑人警察
於是警局搵兩條白鬼警察扮黑人去臥底 ~ 咁都得 ?
又真係好似幾得
成績點就唔知嘞,總之晌老味度掃毒,根本係野火燒不盡嘅

最近有人發覺晌呢間警局嘅網站,有一本關於警局歷史嘅照片簿裡面見到呢條警察扮黑鬼嘅舊相
人哋根本係展示警局過去嘅事蹟
但佢哋唔理咁多,狂吠用白鬼扮黑鬼就係醜化黑鬼,係種族歧視
吠到間警局要道歉

[attach]3361[/attach]
[attach]3360[/attach]
[attach]3359[/attach]

ali 發表於 2019-2-17 21:00

[i=s] 本帖最後由 ali 於 2019-2-17 21:04 編輯 [/i]

[b][size=3]呢2個當年係戲內扮黑人,圖係幾年前cap,戲名唔記得,
對白係好真實,睇嚟遲下被批醜化黑人,係種族歧視!:L [/size][/b]

[attach]3367[/attach]
[attach]3366[/attach]

飛毛腿 發表於 2019-2-17 23:42

當老黑遇上老同 (同性戀)
邊個牙力堅 D ?
有例子顯示好似係兩邊都唔好惹佢

呢一屆奧斯卡頒獎禮
原本邀請黑人演員 Kevin Hart 做主持
但舊年年尾有人扒出佢幾年前嘅舊賬
佢講過唔少反老同嘅言論
最火爆一次佢話 : 如果我個仔係老同,俾我知道就打鑊金佢
於是班老同就狂吠佢,要佢道歉
其實佢肯認衰都冇乜用,道歉之後一樣俾人死咬不放
唔知佢心水清定係硬頸,唔肯道歉 ~ 挑,我個仔嘅事,我有權干涉,關你哋卵事
佢自己推咗奧斯卡主持呢份差事,我唔撈嘞,你咬我能食呀

所以,老味九噏吹咩言論自由,你信佢就含得欖
有政治正確呢個金剛箍,你講嘢就要諗清楚先

[attach]3369[/attach]

飛毛腿 發表於 2019-2-17 23:59

[b]回復 [url=http://seeu.weclub.info/redirect.php?goto=findpost&pid=13509&ptid=1969]17#[/url] [i]ali[/i] [/b]

有個加拿大演藝人 Mark Henry Rowswell
鄉港人唔識佢,但晌大陸好出名
佢可以用流利普通話演出大陸嘅相聲
佢改一個中文藝名叫大山

最近又俾人算舊賬
1984年,35年前佢晌中學一個晚會同一班同學仔演出
佢油黑塊面,扮當時嘅流行黑人樂隊 The Temptations,唱 My Girl
當年冇人話唔妥
但今日就有人翻舊賬,話佢哋種族歧視喎
佢一個跑碼頭搵食嘅,多一事不如少一事
唯有道歉

當年扮黑鬼 :

[attach]3370[/attach]

The Temptations

[attach]3371[/attach]

das_reich 發表於 2019-2-20 18:25

[quote] ...但各國都深知不用華為五豬,在科技實力上落後於其他國,放棄之後嘅物聯及人工智能最少兩年發展。眾歐國只要出現一個有份量叛徒,其他歐國會空群跟隨。我看叛徒出現只是時間問題
[size=2][color=#999999]無神論狂徒 發表於 11-2-2019 08:39[/color] [url=http://seeu.weclub.info/redirect.php?goto=findpost&pid=13457&ptid=1969][img]http://seeu.weclub.info/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]
從近日的消息來看,  [u]狂徒兄[/u]的看法極有機會實現 :D。

頁: [1] 2